Aktiviteter och utflykter på Koh Samet

Koh Samet erbjuder ett begränsat men trevligt utbud av utflykter och sevärdheter och även om de flesta som besöker ön gör det för att varva ner och ta det lugnt kan man både gå på matlagningskurser, prova på att dyka eller varför inte besöka de vackra öarna som omger Koh Samet? En bit från Koh Samet ligger även Rayong som har ett av de större shoppingcentren i regionen.

Dagstur Till Ban Phe

En populär utflykt från Koh Samet är att besöka det lilla samhället Ban Phe på fastlandet. Här hittar man ett par trevliga sevärdheter som bland annat Rayong Aquarium. Huvudgatan i Ban Phe kantas av enklare butiker som säljer kläder, solglasögon och fina souvenirer gjorda av bland annat snäckskal.

Prova på Att Snorkla

Även om vattnet som omger Koh Samet inte håller riktigt samma klass som vid till exempel Koh Lipe och Koh Tao så rekommenderas det fortfarande att prova på att snorkla när man besöker ön. Förutom att snorkla direkt från stranden så kan man även boka in sig på en heldagsutflykt till någon av de närliggande öarna.

Shopping i Rayong

Varken Ban Phe eller Koh Samet har någon riktigt shopping och för den som vill ta en paus från solandet på stranden finns ett shoppingcenter i Rayong som är väl värt ett besök. Här hittar man bland annat välkända internationella kedjor såsom McDonalds, Dunkin' Donuts och Starbucks. På översta våningen i varuhuset finns även en biograf.

Båtutflykt Besök 7 öar

En av de populäraste utflykterna från Koh Samet är att göra en dagsutflykt till öarna som omger ön. Här får man prova på att snorkla vid de vackra korallreven samt besöka sköldpaddsreservatet på ön Koh Mun Nai där de föder upp stora sköldpaddor. Utflykten inkluderar snorkelutrustning med simfötter, frukt, läsk, vatten och lunch.

Koh Samet Viewpoint

Koh Samet Viewpoint ligger på öns västra sida och är mest känd för sina vackra solnedgångar. Utkiksplatsen passar perfekt att besöka i samband med ett besök vid Ao Prao Beach som är öns enda strand på västsidan.